+31(0)40 2818888
 
De wereld
in beweging

Verhuizen naar het buitenland

Verhuizen naar het buitenland is een hele onderneming. U moet niet alleen denken aan het juiste transport voor uw inboedel, ook krijgt u te maken met andere regelgeving.

Daarnaast zijn er buitenlandse gebruiken en gewoonten waar u rekening mee moet houden.

Gebr. Van den Eijnden heeft jarenlange ervaring met internationale verhuizingen. Wij weten als geen ander hoe spannend een verhuizing naar het buitenland kan zijn en helpen u daarom graag met een gedegen voorbereiding.

Want welk land uw eindbestemming ook is, een vlotte verhuizing naar het buitenland begint al in Nederland.

Verhuizen naar België

België is officieel een drietalig land. Maar eigenlijk zijn er twee aparte culturen: de Vlaamse en de Waalse. De manier van leven, de mode, het eten, het...

Verhuizen naar Duitsland

Een tripje naar Duitsland is zo gemaakt. Slechts één grens over en u kunt genieten van de Duitse cultuur, het uitgestrekte land en… een heerlijke ...

Verhuizen naar Engeland

Emigreren betekent een nieuw begin met nieuwe mogelijkheden en kansen. En wij begrijpen goed waarom u juist naar Engeland wilt verhuizen. Engeland is een...

Verhuizen naar Frankrijk

Bent u van plan om te emigreren naar Frankrijk? Dan zijn er allerlei zaken die u vooraf moet regelen of uitzoeken. Tijdens dit proces kunt u rekenen op de kennis en...

Verhuizen naar Hongarije

Het lijkt een trend te worden: emigreren naar Hongarije. Het rustige leven en de lage kosten voor levensonderhoud zorgen ervoor dat steeds meer Nederlanders naar dit...

Verhuizen naar Ierland

Heeft u plannen om naar Ierland te verhuizen? Ook dan kunt u rekenen op de kennis en service van Gebroeders dan den Eijnden. Al meer dan 120 jaar verhuizen...

Verhuizen naar Italië

Italië staat vooral bekend om de rijke cultuur en geschiedenis, het heerlijke eten, het temperament van de bevolking en de liefde voor mooie dingen. Niet voor...

Verhuizen naar Oostenrijk

Wandelen in het imposante Alpengebied, zwemmen in helderblauwe meren of genieten van een Sachertorte in bruisend Wenen. Oostenrijk heeft veel te bieden. Niet voor...

Verhuizen naar Portugal

De stranden met wilde duinen, de dramatische, einde-van-de-wereld kliffen, beschermde baaien en eilanden bij de kustlijn van Portugal hebben bezoekers en de...

Verhuizen naar Schotland

Bent u van plan om naar Schotland te emigreren? Dan zijn er veel dingen die u vooraf moet uitzoeken en regelen. Hoe zit het bijvoorbeeld met invoerrechten, visa en...

Verhuizen naar Spanje

Spanje is na Zwitserland het land met de hoogste gemiddelde hoogte van Europa: gemiddeld 660 meter boven de zeespiegel. Globaal woont een kwart van de bevolking in...

Verhuizen naar Zwitserland

Wilt u met uw gezin graag emigreren naar Zwitserland? Dan zijn er een aantal dingen die u vooraf moet weten. Hoe zit het bijvoorbeeld met een visum? Waar vindt u als...

Emigreren? Regel op tijd uw vergunningen

Wanneer u verhuist naar het buitenland heeft u, naast een geldig identiteitsbewijs, vaak allerlei vergunningen nodig. Welke vergunningen dat zijn, hangt af van het land waar u naartoe emigreert. In sommige landen is bijvoorbeeld een visum vereist.

Gaat u werken in het buitenland? Controleer dan of u een werkvergunning moet aanvragen. En wat dacht u van een importvergunning voor uw auto of de uitvoeraangifte voor uw inboedel? Allemaal papieren die u vooraf in Nederland moet regelen.

Nederlandse documenten in het buitenland

Sommige buitenlandse instanties kunnen bepaalde documenten bij u opvragen. Niet alle Nederlandse documenten zijn rechtsgeldig in het buitenland.

U doet er slim aan om documenten te legaliseren voordat u gaat emigreren. Zo weten de buitenlandse autoriteiten dat uw document geldig is.

Op de website van de Rijksoverheid [link] vindt u meer informatie over het legaliseren van bijvoorbeeld juridische documenten, diploma’s en medische verklaringen.

Belastingen, zorgverzekering en pensioen in het buitenland

Het hangt van persoonlijke factoren af of u na uw emigratie nog belastingplichtig bent, of u nog aanspraak kunt maken op uw zorgverzekering en of uw pensioenopbouw verder gaat in het buitenland.

Zo is het onder meer van belang of u nog inkomsten ontvangt uit Nederland. Vestigt u zich volledig in het buitenland en gaat u daar ook werken? Dan moet u uw Nederlandse zorgverzekering opzeggen.

Ook de duur van uw verblijf in het buitenland en het aanhouden van een woning in Nederland zijn factoren die van invloed zijn op uw belasting- en pensioenzaken.

Schrijft u zich in ieder geval uit bij uw gemeente. Instanties zoals de Belastingdienst en pensioenfondsen krijgen dan automatisch bericht van uw emigratie. 

Bankzaken in het buitenland

Tegenwoordig kun je in bijna elk land geld van je Nederlandse rekeningen halen. Toch is het verstandig om een rekening te openen in uw nieuwe thuisland. Dit kan in sommige landen een hoop administratieve rompslomp voorkomen.

Houdt uw rekening aan tot de nieuwe geopend is en stop automatische afschrijvingen. Zo zorgt u voor een probleemloze overstap.

Uw oude en nieuwe woning

Heeft u een koophuis in Nederland en bent u van plan om te emigreren? Schakel dan tijdig een makelaar in. Niets is zo vervelend als dubbele woonlasten. Een makelaar kan eventueel ook na uw vertrek de verkoop afhandelen.

Huurt u een woning? Ook dan moet u op tijd de huur opzeggen en contracten beëindigen. Daarnaast doet u er goed aan om u direct te verdiepen in de woningmarkt van uw nieuwe land.

In sommige landen is sprake van een woningtekort. Houd rekening met lange wachttijden of hoge woningprijzen. 

Inboedel verhuizen naar het buitenland

Aan een internationale verhuizing gaat een heel uitzoekproces vooraf. Want welke spullen neemt u mee naar het buitenland en welke niet?

Het is raadzaam om, voordat u gaat emigreren, zoveel mogelijk informatie te verzamelen over uw land van bestemming en het leven daar. Koopt u bijvoorbeeld een huis zonder inboedel of huurt u een gemeubileerd appartement?

Hoe is het klimaat in uw nieuwe thuisland en werkt u voornamelijk of heeft u veel vrije tijd? Allemaal factoren die van invloed zijn op de hoeveelheid spullen die u mee verhuist.

Gebr. Van den Eijnden kan u hierin eventueel adviseren.

Tip: raadpleeg ook onze verhuischecklist om te zien of u niets vergeten bent.

Wilt u uw medewerker ondersteunen in een emigratie?

Naast dat we particulieren helpen met internationale verhuizingen, verzorgen wij ook uitzendingen van bedrijven.

Door ons in te schakelen om de verhuizing te begeleiden, valt er een last van uw medewerkers’ schouders. Hij/zij kan zich bovendien volledig focussen op de werkzaamheden in zijn/haar nieuwe woonplaats.

U vindt het toch ook belangrijk dat uw medewerker snel ‘up-and-running’ is?

Verhuizen met Gebr. Van den Eijnden

Met een groot netwerk van internationale verhuisbedrijven, nemen wij u alle zorg uit handen. Van het regelen van verzekeringen tot het uitpakken van goederen op de plaats van bestemming. Onze service reikt ver.

Daarnaast hebben wij hebben ruime ervaring met internationale verhuizingen en kennen we voor elk land de juiste aanpak. Of het nu gaat om een verhuizing naar Spanje, Oostenrijk of Ierland.

Meer informatie over verhuizen naar het buitenland?

Gaat u verhuizen naar het buitenland en heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan zowel telefonisch als via ons online contactformulier.