+31(0)40 2818888
 
De wereld
in beweging

Verhuizen naar Schotland

Bent u van plan om naar Schotland te emigreren? Dan zijn er veel dingen die u vooraf moet uitzoeken en regelen. Hoe zit het bijvoorbeeld met invoerrechten, visa en vergunningen? Hoe zit het met werken en hoe pakt u de verhuizing van uw spullen het beste aan? Al het regelwerk om te verhuizen naar Schotland kan overweldigend zijn.

Gelukkig hoeft u niet alles alleen te doen. Gebroeders van den Eijnden staat klaar om u te helpen bij het verhuisproces. Al meer dan 120 jaar verhuizen wij gezinnen naar het buitenland.

Waar moet ik aan denken bij een verhuizing naar Schotland?

Verhuizen naar het buitenland is altijd een spannende onderneming. U gaat op een totaal andere plek wonen, werken en/of studeren en dat heeft veel invloed op uw dagelijkse leven. Om de verhuizing naar een nieuwe plek makkelijker te maken, is het belangrijk om u goed voor te bereiden.

De kans is groot dat u al veel over Schotland weet: u gaat er immers niet voor niets heen om te wonen. Toch is een goede voorbereiding en specifieke kennis over Schotland geen overbodige luxe.

Visum regelen

Emigreren naar het Verenigd Koninkrijk is na de Brexit veranderd. Wilt u in één van de landen van het Verenigd Koninkrijk gaan wonen en werken? Dan heeft u sinds 2021 een visum nodig. Dit geldt dus ook voor Schotland. Of u in aanmerking komt voor een visum voor Schotland, wordt bepaald aan de hand van een puntensysteem. Op de website van de Rijksoverheid staat uitgelegd hoe dit systeem precies werkt.

Werken in Schotland

Gaat u emigreren naar Schotland, dan is het verstandig om vooraf te onderzoeken hoe het met de werkgelegenheid zit. In steden als Edinburgh en Glasgow is de kans op een baan doorgaans het grootst. Hier is namelijk meer werkgelegenheid dan in rustiger gelegen gebieden zoals de ‘Highlands’.

Studeren in Schotland

Als u in Schotland gaat studeren kunt u het beste in de grote steden terecht. Bijvoorbeeld aan de Universiteit van Glasgow of Universiteit van Edinburgh.

Wonen in Schotland

Een huis kopen in Schotland kan lastig zijn. Vooral in en rondom de steden is er veel vraag en zijn de prijzen de afgelopen jaren flink gestegen. Vestigt u zich op het platteland, dan liggen de prijzen meestal lager.

Valuta in Schotland

Uiteraard moet u bij een verhuizing naar Schotland ook rekening houden met de Schotse munteenheid. De valuta die in Schotland wordt gebruikt is de Great British Pound (GBP).  De actuele koers van de Schotse pond (of eigenlijk dus de GBP) vindt u op www.wisselkoers.nl/pond.

Schotse taal

Hoewel de meeste inwoners van Schotland de Engelse taal spreken, zijn er toch nog 1,5 miljoen mensen die de Schotse taal beheersen. Dat is bijna één vierde van de bevolking. Het kan dus zeker geen kwaad om u vooraf in de Schotse taal te verdiepen.

De reis naar Schotland

Wilt u in Schotland een auto tot uw beschikking hebben? Dan kunt u met uw eigen auto naar Schotland reizen. U reist dan vanaf IJmuiden of Rotterdam met de boot via Engeland naar Schotland.

Naar Schotland emigreren met Gebroeders van den Eijnden

Een nieuw leven opbouwen in het buitenland is een flinke uitdaging. U moet veel regelen, maar ook het verhuizen van uw spullen moet gebeuren.

Gebroeders van den Eijnden is er om deze zorg bij u uit handen te nemen. We zijn bekend met alle regels in het Verenigd Koninkrijk en weten wat er bij een overzeese verhuizing komt kijken.

Samen met ons netwerk van Schotse verhuisbedrijven zorgen wij ervoor dat uw vrachtwagen met verhuisspullen op een veilige manier in Schotland aankomt.

Heeft u spullen die u tijdelijk wilt opslaan? Ook voor inboedelopslag kunt u bij Gebroeders van den Eijnden terecht.

Neem contact op

Bent u van plan om naar Schotland te emigreren en wilt u meer informatie? Wij vertellen u graag meer over onze verhuisservice en de bijbehorende kosten. Neem vrijblijvend contact op met onze verhuisexperts.

Terug naar landoverzicht