+31(0)40 2818888
 
De wereld
in beweging

Verhuizen naar Ierland

Heeft u plannen om naar Ierland te verhuizen? Ook dan kunt u rekenen op de kennis en service van Gebroeders dan den Eijnden.

Al meer dan 120 jaar verhuizen wij gezinnen naar het buitenland en verhuizen naar Ierland wordt steeds populairder. Logisch, want met haar ruige groene landschap, vriendelijke inwoners en sterke economie is Ierland één van de meest aantrekkelijke Europese landen om te wonen.

Een verhuizing naar Ierland vraagt echter veel regelwerk. Gebroeders van den Eijnden helpt u graag met het verhuisproces. Wij regelen uw verhuizing tot in de puntjes en zorgen dat u beslagen ten ijs komt.

Verhuizen naar Ierland: waar moet u aan denken?

Natuurlijk weet u al het nodige over Ierland. U bent niet voor niets verknocht aan het land en heeft het vast al meer dan eens bezocht.

Toch is voor een verhuizing naar Ierland extra kennis en voorbereiding vereist en is het raadzaam om vooraf goed onderzoek te doen.

Visum of werkvergunning

Als EU-burger heeft u een geldig paspoort of identiteitskaart nodig om het land binnen te komen. Een visum of werkvergunning heeft u niet nodig.

Informeer voordat u verhuist bij de Ierse ambassade of bij het consulaat of er onlangs regels gewijzigd zijn.

Wonen in Ierland

U mag zich in Ierland vestigen zonder dat u dit hoeft te melden aan een instantie. Is uw verblijf langer dan drie maanden, dan moet u over voldoende financiële middelen en een zorgverzekering beschikken, of u moet een baan hebben of een opleiding volgen.

Werken in Ierland

De vraag naar buitenlandse arbeidskrachten is groot. Omdat een groot aantal internationale bedrijven in Ierland gevestigd is, is er veel behoefte aan personeel dat naast Engels ook andere talen spreekt.

Zoekt u werk in Ierland? Dan heeft u de meeste kans in de IT, de toeristische sector of in een callcenter.

De meeste mensen die verhuizen naar Ierland, vestigen zich in de hoofdstad Dublin. Daar is ook de grootste vraag naar arbeidskrachten.

Woningen in Ierland

Een geschikte koopwoning vinden in Ierland kan lastig zijn. Omdat de vraag naar woningen groot is, zijn de prijzen de afgelopen jaren flink gestegen. En dat terwijl er relatief weinig huurhuizen zijn.

Grote, bekende steden als Dublin, Cork en Kilkenny zijn aantrekkelijk, maar de huur- en verkoopprijzen buiten deze steden zijn voordeliger.

Levensonderhoud in Ierland

Naast de huur- en koopprijzen zijn ook de kosten voor levensonderhoud in Ierland relatief hoog.

Zo betaal je voor een maandabonnement voor het openbaar vervoer in Dublin al gauw € 121 euro, terwijl je in Amsterdam gemiddeld € 90 euro betaalt.

Ook etenswaren zijn iets duurder dan in Nederland.

Checklist voor uw verhuizing naar Ierland

Checkt u voordat u gaat verhuizen naar Ierland de onderstaande checklist. Zo weet u zeker dat u niets over het hoofd ziet.

  • Zorg tijdig voor een geldig identiteitsbewijs

  • Neem contact op met de belastingdienst. Zij helpen u met alle belastingzaken die geregeld moeten worden vóór uw verhuizing naar Ierland

  • Geef aan uw gemeente door dat u buiten Nederland gaat wonen. U krijgt dan een uitschrijvingsbewijs mee.

  • Zeg uw Nederlandse zorgverzekering op en vraag zo nodig een Ierse aan

  • Vraag alvast een PPS-nummer aan. Dit is het Ierse BSN-nummer

  • Informeer tijdig bij een internationaal verhuisbedrijf. Dit zorgt voor een probleemloos transport.

Check onze algemene checklist voor verhuizen.

Verhuizen met Gebroeders van den Eijnden

Een nieuwe start is lastig. Helemaal als die start in het buitenland is. Het laatste waar u zich zorgen over wilt maken is de verhuizing van uw spullen. Het is dan goed om te weten dat Gebroeders van den Eijnden ruime ervaring heeft met verhuizingen naar Ierland.

Wij werken samen met een netwerk van Ierse verhuisbedrijven, waardoor wij u alle zorg uit handen nemen. Daarnaast zijn wij bekend met alle regels in het Verenigd Koninkrijk, wat voor een soepel transport zal zorgen.

Bovendien worden uw spullen bij een overzeese verhuizing in speciale verpakkingen verpakt en opgeslagen. Zo worden uw kostbare goederen op een veilige manier vervoerd.

Natuurlijk regelen wij ook de verscheping van de vrachtwagen met uw verhuisspullen.

Neem contact op

Bent u van plan om naar Ierland te verhuizen en wilt u graag meer informatie?

Bent u bijvoorbeeld benieuwd naar de kosten voor een verhuizing naar het buitenland of wilt u weten hoe wij te werk gaan?

Voor deze en andere vragen kunt u gerust contact met ons opnemen. Onze verhuisexperts helpen u graag.

Terug naar landoverzicht