+31(0)40 2818888
 
De wereld
in beweging

Verhuizen naar Hongarije

Het lijkt een trend te worden: emigreren naar Hongarije. Het rustige leven en de lage kosten voor levensonderhoud zorgen ervoor dat steeds meer Nederlanders naar dit Midden-Europese land vertrekken.

Bent u van plan om te verhuizen naar Hongarije? Dan komt er veel op u af. Maak gebruik van de kennis en ervaring van Gebroeders van den Eijnden. We hebben een aantal belangrijke zaken voor u op een rij gezet die u kunnen helpen tijdens de voorbereiding.

Wilt u uw internationale verhuizing direct in gang zetten? Neem dan contact op voor een afspraak.
 

Wonen in Hongarije

Wonen in Hongarije is voor veel Nederlanders een droom. Niet alleen vanwege de prachtige natuur en de vriendelijke mensen. Ook het rustige levenstempo, het redelijk stabiele Hongaarse klimaat en de lage kosten voor levensonderhoud, maken van Hongarije een aantrekkelijk thuisland.

Hongarije behoort tot de Europese Unie. Als Nederlander mag u zich daarom permanent in het land vestigen.
 

Vragen over visum Hongarije

EU-burgers hebben een geldig identiteitsbewijs nodig om het land te bezoeken. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Een visum of verblijfsvergunning voor Hongarije is niet nodig. Gaat u emigreren naar Hongarije of verblijft u langer dan 90 dagen, dan moet u een registratiekaart aanvragen bij de immigratiedienst. Hiermee kunt u onder meer een bankrekening openen, een zorgverzekering aanvragen en uw auto op een Hongaars kenteken zetten. Een voorwaarde voor het verkrijgen van een registratiekaart is dat u over voldoende financiële middelen beschikt.

 

Inwoners Hongarije

Hongarije is twee keer zo groot als Nederland en telt nog geen 10 miljoen inwoners. Aan ruimte dus geen gebrek. De hoofdstad Boedapest is het dichtstbevolkt, gevolgd door de steden Debrecen en Szeged. Naast Hongaren wonen en werken er steeds meer Duitsers, Kroaten, Belgen en Nederlanders in Hongarije. 

 

Hongarije taal barrière

De officiële taal van Hongarije is Hongaars. Hoewel Hongarije een centrale ligging heeft in Europa, kent de Hongaarse taal geen enkele overeenkomst met andere Europese talen. Met buitenlanders wordt over het algemeen Duits of Engels gesproken.

 

Huis kopen in Hongarije

Veel Nederlanders emigreren naar Hongarije vanwege de lage huizenprijzen. Voor nog geen halve ton kunt u al een leuk huis kopen in Hongarije. Bijkomend voordeel: de woningen staan vaak op enorme percelen. Houd er wel rekening mee dat hoe dichter u bij de stad wilt wonen, hoe duurder de woningen zijn. U kunt al voordat u emigreert een huis kopen. Als u meer vragen heeft over het woningaanbod Hongarije kunt u terecht bij één van de vele Nederlandse makelaars die in het land actief zijn.

 

Belasting Hongarije: wat moet je betalen in Hongarije

Wonen in Hongarije heeft ook fiscaal z’n voordelen. De tarieven voor de inkomstenbelasting liggen lager dan in Nederland. Daarnaast kent Hongarije geen vermogensbelasting en wordt er geen belasting geheven op pensioen.

Nederlanders in Hongarije zijn belastingplichtig als zij in het land hun hoofdverblijf hebben of er werkzaam zijn. Voor de heffing van inkomstenbelasting geldt: hoe hoger het inkomen, hoe hoger de belasting. 

 

Werken in Hongarije

Bent u van plan om te gaan werken in Hongarije? Dan vindt u in Boedapest het snelst een baan. Veel multinationals hebben hun hoofdvestiging in de hoofdstad, waardoor er een grote vraag is naar buitenlandse arbeidskrachten. Ook zijn er steeds meer Nederlandse en Belgische bedrijven waar u aan de slag kunt. Wilt u liever werk buiten de stad? Dan moet u denken aan een baan in de bouw, de retail of op het platteland.

 

Studeren in Hongarije

Buitenlanders die willen studeren in Hongarije worden met open armen ontvangen. Er is een ruime keuze aan hogescholen en universiteiten in het land en wat veel mensen niet weten is dat de kwaliteit van het onderwijs erg hoog is. Veel opleidingen worden bovendien in het Engels aangeboden. Als buitenlandse student hoeft u dus niet bang te zijn dat u niet kunt meekomen met de Hongaarse studenten.

 

Met de auto naar Hongarije

Omdat Hongarije lid is van de EU worden er geen invoerrechten geheven op uw inboedel. Neemt u uw auto mee tijdens de emigratie? Dan moet u rekening houden met importkosten. Vooral voor een jonge auto zijn deze kosten hoog. Eenmaal in Hongarije mag u maximaal drie maanden met het oude kenteken rijden. Daarna moet u de auto overzetten op een Hongaars kenteken. Voor het importeren van de auto en het overzetten op kenteken heeft u de eerdergenoemde registratiekaart nodig. Een Hongaarse woon- of verblijfplaats is dus verplicht.

 

Verhuizen naar Hongarije met Gebr. Van den Eijnden

Een vreemde taal, andere gewoonten en gebruiken en een nieuwe omgeving; Gebroeders Van den Eijnden begrijpt hoeveel impact een emigratie kan hebben. Al jaren helpen wij Nederlanders met verhuizen naar het buitenland. Wij weten daarom als geen ander hoe wij u tijdens uw internationale verhuizing kunnen ontzorgen. Zo zorgen we er niet alleen voor dat uw waardevolle spullen veilig op de plaats van bestemming aankomen, maar helpen we u ook met in- en uitpakken, het regelen van verzekeringen en met de douaneafhandeling. Met Gebroeders Van den Eijnden verloopt uw emigratie dus soepel en zorgeloos, van deur tot deur.

Afspraak maken? Neem contact op!

Gaat u emigreren naar Hongarije en zoekt u een professionele en betrouwbare partner die uw verhuizing van A tot Z verzorgt? Neem dan contact op met Gebroeders Van den Eijnden. We informeren u graag over onze werkwijze en de kosten.

Terug naar landoverzicht