+31(0)40 2818888
 
De wereld
in beweging

Verhuizen naar Frankrijk

Bent u van plan om te emigreren naar Frankrijk? Dan zijn er allerlei zaken die u vooraf moet regelen of uitzoeken. Tijdens dit proces kunt u rekenen op de kennis en service van Gebroeders van den Eijnden.

Al meer dan 120 jaar verhuizen wij gezinnen naar het buitenland. We regelen de verhuizing en zorgen ervoor dat u geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Meer weten over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op en maak een afspraak voor een persoonlijke kennismaking.

Verhuizen naar Frankrijk: waar moet ik allemaal aan denken?

Bij een verhuizing komt altijd veel kijken. Vooral bij een verhuizing naar het buitenland. Het vereist net wat meer regelwerk dan wanneer u binnen de Nederlandse landsgrenzen blijft.

Daarnaast is het prettig om u vooraf te verdiepen in de regels, cultuur en andere zaken die in Frankrijk gelden. We hebben de belangrijkste zaken voor u op een rij gezet:

Wonen in Frankrijk

Ieder jaar zetten drie- tot vierduizend Nederlanders de stap: zij gaan in Frankrijk wonen. Ze kiezen bewust voor het plezierige klimaat van dit land en de relaxte Franse cultuur.

Frankrijk heeft afgerond zo’n 67 miljoen inwoners. In vergelijking met de grootte van het land is dat relatief weinig. Vooral op het platteland is Frankrijk dun bevolkt, waardoor je in deze gebieden veel woon- en leefruimte hebt. Dit is voor veel mensen een van de belangrijkste voordelen om in Frankrijk te wonen.

Daarnaast is het leven in Frankrijk over het algemeen net wat relaxter dan in Nederland. Vooral in de dorpen ligt het tempo van het leven een stuk lager en leven mensen rustig aan op hun eigen tempo.

Werken en studeren in Frankrijk

Bent u van plan om in Frankrijk te gaan werken of studeren? Dan is het goed om u vooraf te verdiepen in de werkgelegenheid en studeermogelijkheden.

Over het algemeen geldt dat er in de grotere steden de meeste banen zijn. Ongeveer 80% van de banen zijn in de dienstensector. Verder werkt zo’n 18% van de mensen in de industrie en ongeveer 2% in de landbouw. 

Om te studeren in Frankrijk kun je in vrijwel elke grote stad terecht, afhankelijk van de studiekeuze. Populaire studentensteden zijn Toulouse, Lyon, Parijs en Rennes.

Huis kopen in Frankrijk

De huizenprijzen in Frankrijk liggen flink onder de huizenprijzen in Nederland. Wel kunnen ze sterk verschillen per regio.

In regio’s als Normandië en Bretagne liggen de huizenprijzen laag, maar de woningen zijn dan ook niet altijd in goede staat. In centraal Frankrijk betaal je al wat meer, maar zijn de prijzen ook nog steeds interessant.

Wilt u een huis kopen in Zuid-Frankrijk, dan kunt u uw portemonnee flink opentrekken. Dit is een populaire regio om te wonen en de huizen zijn hier daarom een stuk duurder.

Belasting betalen in Frankrijk

Als u een huis koopt in Frankrijk is het handig om u van tevoren te verdiepen in de Franse belastingregels en regels rondom overdrachtsbelasting. Daarnaast bent u - als u in Frankrijk woont en werkt - verplicht om inkomstenbelasting te betalen. Het belastingstelsel in Frankrijk is vergelijkbaar met het Nederlandse belastingsysteem. Het land werkt met een progressief belastingstelsel.

Emigreren naar Frankrijk: wat moet ik regelen?

Uzelf verdiepen in het land waar u naartoe verhuist is één ding. Alles regelen voor de verhuizing is twee. Om u te helpen heeft Gebroeders van den Eijnden een handige verhuis checklist samengesteld. Hier staan alle zaken op die u moet regelen bij uw verhuizing naar het buitenland. Van het opzeggen van contracten en het regelen van verzekeringen, tot het huren van eventuele inboedelopslag.

Verhuizen met Gebroeders van den Eijnden

Gaat u binnenkort verhuizen naar Frankrijk en wilt u hulp om de verhuizing in goede banen te leiden. Gebroeders van den Eijnden is er om deze zorg bij u uit handen te nemen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van onze verhuisservice en de bijbehorende kosten. Neem vrijblijvend contact op met onze verhuisexperts.

Heeft u spullen die u tijdelijk wilt opslaan? Ook voor inboedelopslag kunt u bij Gebroeders van den Eijnden terecht.

Terug naar landoverzicht