+31(0)40 2818888
 
De wereld
in beweging

Verhuizen naar Engeland

Emigreren betekent een nieuw begin met nieuwe mogelijkheden en kansen. En wij begrijpen goed waarom u juist naar Engeland wilt verhuizen.

Engeland is een prachtig land met vriendelijke mensen. In bruisende steden als Londen en Manchester is veel werkgelegenheid en hoeft u uzelf geen seconde te vervelen. Maar ook de indrukwekkende natuur trekt veel mensen naar Engeland. Het land heeft voor ieder wat wils en door de lage taalbarrière zijn contacten snel gelegd.

Een verhuizing naar het buitenland is echter een hele operatie. Gelukkig staat Gebroeders Van den Eijnden voor u klaar. Wij verhuizen al 125 jaar gezinnen naar het buitenland en verzorgen uw verhuizing van begin tot eind.

U kunt dus rekenen op onze kennis en service.

Neem direct contact op om een afspraak te maken.

Aandachtspunten voor als u gaat verhuizen naar Engeland

Een emigratie naar Engeland vereist een goede voorbereiding. Hieronder zetten wij alvast de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rijtje.

Werken in Engeland

Wij adviseren u om voor vertrek al op zoek te gaan naar een baan in Engeland. Zo kunt u direct aan de slag en voorkomt u financiële onzekerheid.

Een baan kan steeds gemakkelijker op afstand geregeld worden. Solliciteren kan per e-mail of telefonisch en een sollicitatiegesprek voert u gewoon via Skype.

Bent u op zoek naar een baan in Engeland? Kijk dan eens op vacaturesites als Monster, Search Jobs Abroad en Glassdoor. Veel mensen vinden ook via-via een baan door een oproep te plaatsen op LinkedIn.

Visum of werkvergunning

Emigreren naar Engeland is na de Brexit veranderd. Sinds 2021 heeft u een visum en werkvergunning nodig om in Engeland te wonen en te werken. Of u in aanmerking komt voor een visum in Engeland wordt bepaald aan de hand van een puntensysteem. Op de website van de Rijksoverheid staat uitgelegd hoe dit puntensysteem werkt. 

Bent u van plan om langer dan acht maanden uit Nederland weg te gaan? Vergeet dan niet uzelf uit te schrijven bij uw gemeente in Nederland. Dit kan via DigiD.

Wonen in Engeland

Voor een emigratie raden wij u aan om eerst een tijdje een woning te huren. U kunt dan ontdekken welk woongebied u het meeste aanspreekt. Een huurwoning kunt u gemakkelijk opzeggen, dat ligt bij een koopwoning heel anders.

Geen idee waar u huurwoningen kunt vinden in Engeland? Kijk dan eens op Zoopla.

In London zijn woningen het duurst en het lastigst te vinden. Wilt u toch in een stad wonen? Overweeg dan kleinere steden, zoals Liverpool, Bristol of Cambridge.

Ook dorpjes rondom de steden zijn een goede optie. Vooral als u rust en ruimte verkiest boven de drukte van de stad.

Wilt u toch liever een woning kopen? Door zelf te googlen op het gebied waar u wilt wonen, kunt u direct beginnen met uw zoektocht. Indien u er niet uitkomt, kunt u ook een makelaar inschakelen.

Levensonderhoud in Engeland

Leven in Engeland is over het algemeen duurder dan in Nederland.

De verschillen zijn echter niet heel groot. Sommige dingen, zoals een tandartsbezoek, zijn juist goedkoper. Boodschappen zijn dan weer duurder.

Auto

In Engeland is het goedkoper om een auto aan te schaffen dan in Nederland. Dit komt omdat u in Nederland BPM (belasting voor personenauto’s en motorrijtuigen) moet betalen.

Het kan voordelen opleveren om een auto in Engeland aan te schaffen. Maar uw huidige auto kan ook meeverhuist worden.

Twijfelt u over wat u het beste kunt doen? Neem direct contact op zodat wij u kunnen helpen.

Taal en cultuur

Uiteraard dient u de voertaal Engels te spreken. Daarnaast is het raadzaam om u in de cultuur te verdiepen. Een aantal opvallende cultuurverschillen zijn bijvoorbeeld:

  • Nederlanders zijn vaak erg eerlijk en direct. Dit kan in Engeland als onbeschoft ervaren worden.
  • Nederlanders geven gemakkelijk hun mening over een onderwerp. Maar in Engeland geeft men minder snel zijn/haar mening. De ongeschreven regel is daar: heb je niets met een onderwerp te maken, praat er dan ook niet over.
  • Op zakelijk gebied komen we in Nederland graag direct ter zake en maken we snel afspraken. Bij Britten duurt dit langer: een vertrouwensband is belangrijk en zaken worden voorzichtiger besproken.
  • De kledingkeuze in Engeland is over het algemeen een stuk formeler dan in Nederland, zeker op het werk. Ook de hiërarchische structuur binnen bedrijven is belangrijker.

Voor meer handige weetjes over de cultuur in Engeland, kijk op websites als The London Tester, NIHB en Explorista.

Onderwijssysteem in Engeland

Gaat u verhuizen en heeft u kinderen? Weet dan dat Engeland een ander onderwijssysteem kent.

Voor kinderen tussen de 5-16 jaar is school verplicht. Rond de 12 jaar gaan kinderen van de basisschool naar de middelbare school in Engeland en vanaf 16 jaar kunnen ze beroepsonderwijs of hoger onderwijs gaan volgen.

Het goede nieuws: onderwijs op staatsscholen is gratis! En het onderwijs in Engeland behoort tot een van de beste van Europa.

Meer informatie over het onderwijssysteem in Engeland? Kijk dan bijvoorbeeld eens op Sirelo.nl.

Hond mee naar Engeland?

Honden moeten aan verschillende eisen voldoen voordat ze toegelaten worden in Engeland. Uw hond moet beschikken over:

  • Een dierenpaspoort
  • Een micro-chip
  • Een rabiës-vaccinatie (minimaal 21 dagen voor vertrek!)
  • Een behandeling tegen lintworm (tussen 24-120 uur voor aankomst in Engeland)

Bron: DFDS Blog.nl

Pensioen en uitkering

Het regelen van uw pensioen werkt in Engeland anders dan in Nederland. In Engeland moet u zelf uw pensioen regelen. U bepaalt zelf hoeveel u betaalt en wat de grootte van uw uiteindelijke pensioen zal zijn.

Geen idee hoe u dit het beste kunt bepalen? Ga dan in gesprek met een pensioenadviseur, eventueel in Nederland. Zo kunt u samen tot een persoonlijk pensioenplan komen.

Nieuwe bankrekening openen

Het is erg gemakkelijk om in Engeland een bankrekening te openen.

Bij sommige banken kan dit al vanuit Nederland, zoals via HSBC UK. Met een aantal gegevens is uw  nieuwe bankrekening zo geopend!

Wilt u liever bij een andere bank aangesloten worden en kan dit niet in Nederland? Zorg dan in ieder geval dat u alvast een internationale creditcard afsluit. Zo kunt u in het begin van uw verblijf in Engeland met uw creditcard betalen, of met uw Nederlandse bankpas. Daarover moet u wel een toeslag betalen, dus wij raden aan zo snel mogelijk een nieuwe rekening te openen.

Bedrijf verhuizen naar Engeland

Heeft u een bedrijf dat u (mee) wilt verhuizen naar Engeland? Ook daarin kunnen wij u ondersteunen. Bekijk daarvoor onze pagina over zakelijke verhuizingen.

Zaken die Gebroeders Van den Eijnden voor u uit handen nemen

Laat uw verhuizing verzorgen door Gebroeders Van den Eijnden. Dat bespaart u enorm veel tijd, energie en stress. Voor ons is internationaal verhuizen dagelijks werk, waardoor we precies weten wat er geregeld moet worden.

Wij verpakken alles veilig in speciale emigratieverpakking, om het op de plaats van bestemming weer voor u uit te pakken. Ook zaken zoals douaneafhandeling, verzekering, transporten en verscheping nemen wij u graag uit handen.

Full-service van ‘deur tot deur’, samen met onze Europese partners. Doordat wij voldoen aan internationale kwaliteitseisen en jarenlange ervaring hebben met internationale verhuizingen, kunt u rekenen op een snelle en vakkundige verhuisservice.

Terugkomst naar Nederland

Verhuist u voor kortere duur naar Engeland of heeft u besloten terug te keren naar Nederland?

Geen probleem! Wij kunnen ook uw verhuizing terug naar Nederland geheel verzorgen.

Neem direct contact op

Wilt u graag meer informatie over uw verhuizing naar Engeland? Wij vertellen u graag hoe wij te werk gaan en wat de kosten van uw verhuizing zullen zijn.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze verhuisexperts helpen u graag.

Terug naar landoverzicht